Problemen met de weergave van deze mail ? Bekijk deze in je browser.
 
Beste,

Als coöperant van Aspiravi Samen cvba ontvangt u deze nieuwsbrief met nuttige informatie over onze coöperatieve vennootschap en de windenergieprojecten waarbij we betrokken zijn. We wensen u veel leesgenot. Vriendelijke groet,

Aspiravi Samen cvba



Algemene vergadering van 6 juni ll.
Naar jaarlijkse gewoonte vond op de eerste vrijdag van juni de Algemene Vergadering van Aspiravi Samen cvba plaats. Dit jaar werden de ingeschreven coöperanten op vrijdag 6 juni verwelkomd in zaal Dennenhof te Brasschaat. Een 120-tal coöperanten waren aanwezig en luisterden naar de verslaggeving van de werking van het voorbije werkjaar en de vooruitzichten voor het volgende jaar.

Onze coöperatieve vennootschap kende in 2013 een mooie groei, zowel in aantal coöperanten (+21,7 %) als in kapitaal (+20,7 %). Bij het afsluiten van het 2de volledige werkjaar op 31.12.13, telde de coöperatie 1.634 leden en een totaal kapitaal van 4,5 mio €. Meer dan de helft van onze aandeelhouders (60,6 %) bezit het maximum van 24 deelbewijzen per persoon.

Op de Algemene Vergadering keurden de aanwezige coöperanten ook de jaarrekening 2013 goed en beslisten zij een dividend van 4,5% uit te keren aan alle coöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie. Voor het 2de jaar op rij een erg mooi resultaat !

Bekijk enkele foto's



Wist u dat al onze coöperanten samen hebben bijgedragen om een jaarlijkse CO2 uitstoot van 42.306 ton te vermijden ?
Met de middelen die door de coöperanten van Aspiravi Samen CVBA zijn samengebracht, werden reeds windparken gerealiseerd in Izegem, Diest-Bekkevoort, Brecht-Wuustwezel-Hoogstraten, Perwez en Zele-Dendermonde. Sinds haar oprichting in maart 2010 heeft de coöperatieve vennootschap bijgedragen tot de bouw van 21 windturbines die samen een geïnstalleerd vermogen van 45,6 MW hebben, goed voor de productie van groene stroom equivalent aan het gemiddeld jaarlijks verbruik van 26.450 gezinnen. Deze 21 windturbines samen vermijden een jaarlijkse CO2 uitstoot van 42.306 ton! Een mooie bijdrage aan de Vlaamse, Belgische en Europese doelstelling om de uitstoot van CO2 met 20% te verminderen tegen 2020.

Bekijk enkele foto's



Dag van de Wind: Wie won een GO LIKE THE WIND jasje ?
Op 15 juni ll. was het GLOBAL WIND DAY, een jaarlijks event waarbij windenergie in de kijker wordt geplaatst. Naar aanleiding van de Dag van de Wind ontving u van ons een nieuwsbrief waarin u een uniek GO LIKE THE WIND windjasje kon winnen. Vele coöperanten lieten ons weten waarom zij windenergie belangrijk vinden. De eerste 10 ontvangen van ons eerstdaags een windjasje. Wij danken alle coöperanten die ons hun mening over windenergie toegestuurd hebben! We hopen dat u ook aan de volgende acties blijft deelnemen.

 
Bezoek mijnsite Beringen
Op 27 maart ll. konden de coöperanten van Aspiravi Samen deelnemen aan een begeleid bezoek aan de mijnsite van Beringen. Ruim 100 coöperanten schreven zich in. Een ervaren gids loodste hen door een werkdag van een mijnwerker: van de kleedkamers over het schachtblok, die gebruikt werd voor de afdaling in de mijn, tot aan de douches. Met een ondergrondsimulatie werd de sfeer opgewekt. Niet alleen het verleden kwam aan bod, er werd ook vooruit gekeken naar de toekomst. En die toekomst is ambitieus. De site wordt momenteel ontwikkeld door BE-Mine. Er worden
500 nieuwe woongelegenheden voorzien, waarbij ook voor de oudere, meer hulpbehoevende bewoners een plaats is, met serviceflats en een rusthuis. Er komen winkels, horecazaken, een museum en een hotel, goed voor in totaal 630 nieuwe jobs. Na het bezoek konden onze coöperanten bij koffie en gebak rustig napraten.

Ook in het najaar voorzien wij boeiende activiteiten waarvoor u binnenkort een uitnodiging zal ontvangen.
 
 
Aspiravi Samen cvba wenst al haar coöperanten een aangename, zonnige zomer.
 
 
 
Om onze coöperanten gemakkelijk te informeren, communiceren wij bij voorkeur per email met hen. Zal uw emailadres wijzigen in de toekomst ? Beschikken wij niet over het emailadres van een coöperant die u kent ? Geef ons geldige emailadressen door op
aspiravi-samen@hefboom.be. Op die manier blijft u op de hoogte.
 
 
Indien u vragen heeft, aarzel niet ons te contacteren via aspiravi-samen@hefboom.be of op het nummer 02.265.01.59 .
Raadpleeg het prospectus op onze website www.aspiravi-samen.be .
Aspiravi Samen cvba, Vooruitgangstraat 333/5, 1030 Brussel